© Raniero Tazzi

Flights of the Angakok

Nederlands Kamerkoor & Lera Auerbach
Lera Auerbach Festival / NATURE OF SOUNDS
za 21 okt / 21:00
za 21 okt ’23
21:00
  • za 21 okt ’23
    21:00
    Concertzaal

De in de Soviet-Unie geboren (Joodse) Oostenrijks-Amerikaanse componiste Lera Auerbach wordt 50 en dat viert ze groots met het Nederlands Kamerkoor. Met de wereldpremière van een nieuw omvangrijk stuk van haar hand voor piano en koor: Flights of the Angakok, maakt de componist bovendien haar debuut als dirigent bij het koor.

‘Flights of the Angakok’, het nieuwe stuk van Lera Auerbach, is klankonderzoek en een geslaagde theatrale component ineen ★★★★☆ - De Volkskrant


Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

‘Flights of the Angakok’, het nieuwe stuk van Lera Auerbach, is klankonderzoek en een geslaagde theatrale component ineen ★★★★☆

De Volkskrant

Het Nederlands Kamerkoor bracht al eerder zeer enthousiast ontvangen premières van Auerbachs hand: 72 Angels en Goetia: in umbra lucis. Haar muzikale idioom is beïnvloed door haar eigen persoonlijke achtergrond: van Russische grootmeesters als Rachmaninov en Sjostakovitsj tot joodse traditionele muziek.

Voor haar volgende grote koorwerk putte Lera Auerbach uit persoonlijke ervaringen. Haar bezoek aan de noordpool en de ontmoeting met de inheemse bevolking raakte haar diep. Flights of the Angakok werd zo een urgent werk, dat sterk refereert aan de huidige klimaatcrisis.

Flights of the Angakok is een vervolg op Lera’s vierde symfonie, met de titel Arctica, waarvan de wereldpremière plaats had in 2019 in het Kennedy Center in Washington.

Auerbach liet zich voor Flights of the Angakok inspireren door de mythische Inuit-sjamaan - de Angakok. In het werk vervult de pianist de rol van de sjamaan, terwijl het koor in een ritueel aandoende zang de geesten van de natuur (licht/zon, wind, water) bezingt.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Lera Auerbach
muzikale leiding
Yang Yang Cai piano
Thorwald Jørgensen theremin
Vitaly Medvedev percussie
Kalina Vladovska percussie