© Alfredo Matos

Miroca Paris

Sensationeel Kaapverdiaans multi-talent
Celebrating Luso Independence / Creole Connections
zo 19 nov / 16:00 - 17:30
zo 19 nov ’23
16:00 - 17:30
  • zo 19 nov ’23
    16:00 - 17:30
    Conservatoriumzaal

Als 'jonge veteraan' weet deze Kaapverdiaans-Portugese zanger en multi-instrumentalist als geen ander een fris geluid te brengen dat geworteld is in de muziek van de Atlantische eilanden. Na jaren te hebben opgetreden met Cesária Évora, heeft Miroca Paris inmiddels ook een plek in de spotlight verworven met zijn eigen muziek, die onder andere wordt gekenmerkt door Afro groove, fantastisch gitaarspel en heerlijke percussie solo's.

Miroca Paris staat onder de kenners bekend als de innovatieve percussionist van Cesária Évora, 'The Barefoot Diva', met wie hij ruim een decennium samen speelde. Door Évora aangemoedigd, maakte Miroca de stap om zijn eigen muziek te delen, wat hij samen met zijn band inmiddels succesvol doet op podia wereldwijd. Hij brengt ons niet alleen aanstekelijke percussie solo’s, maar speelt als geniaal multi-instrumentalist ook de sterren van de hemel met zijn eigen composities, variërend van opzwepende Afro grooves tot indringende melancholische zangstukken.

Met zijn warme, rauwe stem en energieke performance, weet Miroca als frontman het publiek in te pakken tijdens zijn live optredens. Miroca Paris garandeert een flinke dosis ‘creole vibes’, herkenbaar voor liefhebbers van Afrikaans, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek.

Komt Miroca je bekend voor? Wellicht heb je hem recent gezien in de documentaire van Cesária Évora waarvoor hij door het IDFA ’22 was uitgenodigd als speciale gast. Of ken je hem van VPRO Vrije Geluiden, lovende recensies in ao. Jazzism, of van zijn samenwerkingen met bv. Sara Tavares, Mariza, Angelique Kidjo, Bitori, en zelfs Madonna.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

Miroca Paris zang, gitaar en percussie
Vaiss Dias gitaar
Eron Gabriel drums
Thierry Jean-Pierre basgitaar
Oscar Cordero trompet