© Anna Santana

Boni de musical – een held strijdt voor vrijheid

Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname, e.a.
za 2 mrt / 19:30 - 22:15
za 2 mrt ’24
19:30 - 22:15
  • za 2 mrt ’24
    19:30 - 22:15
    Danstheater

Boni de musical vertelt het ongelooflijke levensverhaal van verzetsheld Boni, verteld in een meeslepende en spectaculaire musical. In deze eigentijdse theaterbelevenis worden zang, spoken word, soul, rap en rhythm & blues afgewisseld met traditionele Surinaamse zang en dans. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap.

In elk ensemblelid flakkert iets van het vuur van Boni, en zo houden ze hem, nog altijd, in leven

De Volkskrant

Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten nemen ons terug naar de 18e eeuw. 

Het verhaal

Boni de musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik. 



Interviews
Tijdens de perspresentatie op 31 oktober mochten wij een gedeelte van de cast en creatives van Boni de musical interviewen. Bekijk de interviews!

Recensies
★★★★★ -
Dagblad van het Noorden (Jacques D’Ancona)

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Inleiding
Van 18:45 tot 19:15 is er een inleiding door Vincent Soekra (Vereniging Ons Suriname) in de Spinoza Foyer. Deze inleiding is uitsluitend te bezoeken door bezoekers met een kaartje voor de voorstelling en vol = vol. 

Credits

Cast
Urvin Monte Boni
Jeannine la Rose Moeder
Juan Wells De Friderici
Juneoer Mers Bambi
Susan Malaika Bailey Ma Cato
Leo-Alexander Hewitt Baron
Xavier Molijn Jolicoeur
Beau Jones, Charmaine Yard, Joyeuse Musabimana, Lauren Schuitemaker, Lorenzo Kolf, Marnix Lenselink en Melissa Kanza ensemble

Creatives
Sheela Visser-Soebhag producent
Piet Menu co-producent HZT
Vincent Soekra VZ. Vereniging Ons Suriname
George Visser tourneeplanning
Sophie Lambo zakelijke leiding en fondsenwerving
Stanley Burleson regisseur
Lars Boom scriptschrijver
Norman van Geerke componist
Meredith Joeroeja kostuumontwerp
Ilse Vermeulen kostuumontwerp en hoofd kostuumatelier
Roy Jonathans choreograaf
Jerrel Houtsnee regie assistent

Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions.