Die Zauberflöte in tijden van Corona

Orkest van de Achttiende Eeuw
wo 20 okt 20:00
wo 20 okt ’21
20:00
  • wo 20 okt ’21
    20:00
    Concertzaal

Alles is anders sinds de pandemie. Maar niet alles is daarom ook minder. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns sloegen de handen ineen, met als resultaat: Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin, een ‘Gelegenheitsstück’ in tijden van Corona.

Programma

Die Zauberflöte in tijden van Corona - Mozart

Deze Mozart-mash-up is volop genieten★★★★☆

De Volkskrant

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.

''Er zit geen enkele zwakke schakel bij de zangers in deze productie van het Orkest van de Achttiende Eeuw'', schreef Jenny Camilleri afgelopenn weekend in de Volkskrant. 

Kersverse Edison-winnares Roberta Alexander neemt het voortouw in dit sprankelende Singspiel, waarin we getuige zijn van de audities voor Die Zauberflöte en Der Schauspieldirektor. Als Schauspieldirektorin wil ze maar één ding: een sprankelende voorstelling op de planken brengen met de beste kandidaten.

Sopraan Ilse Eerens gaat voor de rol van Pamina, de prinses die door een tovenaar gevangen wordt gehouden. Bariton Henk Neven hoopt haar als Papageno te kunnen redden, samen met prins Tamino, vertolkt door tenor Jeroen de Vaal. Jan-Willem Schaafsma strijdt om de rollen van Monostatos en Herr Vogelsang. En dan is er nog de Königin der Nacht! We kijken uit naar de hoge noten van sopraan Anne Sophie Petit.

Het Orkest van de 18e Eeuw en solisten onder leiding van Kenneth Montgomery vervolgen hiermee de reeks van semi-scenische Mozart- opera’s, waaronder veel bejubelde producties van La clemenza di Tito en Don Giovanni.

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw