Klassiekers in de Nieuwe Kerk

Residentie Orkest
Shunske Sato terug bij het Residentie Orkest
za 9 sep 20:15 - 22:00
za 9 sep '23
20:15 - 22:00
  • za 9 sep '23
    20:15 - 22:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

In Wenen werd eeuwenlang de klassieke muziek van de Westerse wereld bepaald. Luister maar naar deze achttiende-eeuwse klassiekers. 

Programma

Shunske Sato viool en leiding 
Vanhal Symfonie in d 
Mozart Vioolconcert nr. 1 
Dittersdorf Menuetto uit Strijkkwartet nr. 5 
Haydn Symfonie nr. 45 ‘Afscheid’ 

Sfeervol, ingetogen, intiem. Een concert in de Nieuwe Kerk blijft je altijd bij. De fenomenale akoestiek geeft de kamermuziekconcerten van het Residentie Orkest een extra dimensie. Ga mee op een ononderbroken reis langs prachtig klinkende muziekwerken in een historische omgeving. Ieder concert met een bijzonder muzikaal thema. Vanavond keert topviolist Shunske Sato terug bij het Residentie Orkest met achttiende-eeuwse Weense klassiekers. 

Een beetje componist trok vroeger naar Wenen. The place to be voor musici. Daar werd eeuwenlang de muziekgeschiedenis geschreven. Bijvoorbeeld door Mozart. Zeventien jaar oud schreef hij zijn briljante Eerste vioolconcert. Ook Haydn zette de toon met zijn theatrale Afscheidssymfonie. De uitvoering eindigt steevast in een werkonderbreking. Musici pakken gedurende het laatste deel hun partij en verdwijnen. Een protest tegen de jaarlijkse verplichte verhuizing toen. De veelzijdige Shunske Sato brengt ook vioolvirtuoos Von Dittersdorf en leerling Vanhal mee. Die hoorden ook in Wenen. Leuk weetje: de componisten van vanavond speelden samen strijkkwartetten. 

 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.