(c) Jelmer de Haas

Tribute to Schumann

Quirine Viersen, Ella van Poucke e.a.
zo 17 okt 15:00
zo 17 okt ’21
15:00
  • zo 17 okt ’21
    15:00
    Nieuwe Kerk

Vijf topmusici brengen een ode aan het werk van Robert Schumann. 

Programma

Schumann, Fantasiestücke op. 73 
Brahms, Haydn variaties voor 2 piano's
Schumann, Adagio & Allegro voor hoorn
Schumann, Stücke im Volkston op. 102
Schumann, Andante en variaties op. 46

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vind je hier.

De musici van vanavond vertegenwoordigen een generatie van uitzonderlijke talenten. Zeker niet overbodig als je kijkt naar hun programma. De beste en met recht de meest uitdagende kamermuziek van Robert Schumann en huisvriend Johannes Brahms. Schumanns Fantasiestücke, oorspronkelijk voor klarinet en piano, gaat hier in de versie voor cello en piano en eist alle registers van de instrumenten op. Brahms variaties voor 2 piano’s waren een ‘oefening’ als opstap naar zijn 1e symfonie. Het blijkt een waar meesterwerk te zijn, die Brahms regelmatig met Clara Schumann speelde.

Schumanns Adagio en Allegro voor hoorn en piano vraagt zowel voor een uiterst legato als gepassioneerd allegro van de hoornist. Zijn Volktone bestaat uit vijf kleine dichterlijke miniatuurtjes die een subtiel en kleurrijk samenspel vereisen. Tel daarbij op Schumanns avontuurlijke Andante en variaties en ben je verzekerd van een memorable avond. 

Uitvoerenden

Quirine Viersen, cello
Ella van Poucke, cello
Katy Woolley, hoorn
Thomas Beijer, piano
Nicolas van Poucke, piano