© Nienke de Groot

Celebrating the Music of Steely Dan

Mike Boddé & The Royal Dutch Scam
vr 7 jun 20:15
vr 7 jun '24
20:15
 • vr 7 jun '24
  Foyer open
  19:15
  Start
  20:15
  Concertzaal

Zelden is het iemand gelukt om de muzikale perfectie van studio-albums als Gaucho en Aja live op het podium te reproduceren. Toch slaagt de tienkoppige band The Royal Dutch Scam daarin.

Uitvoerenden

Lo van Gorp - Leadzang/sax 
Mike Boddé – verteller, toetsen 
Tom Beek - sax, percussie, keyboard 
Arjan Muusz - sax 
Eric van Bovenkamp - keyboards 
Erik Rutjes - gitaar 
Boudewijn Lucas - bas 
Mark Stoop - drums 
Deidre Twiss, Debbie Helaha & Simone Pormes - backing vocals 
Lex Amrein – geluid 
 

Deze Nederlandse band, die bestaat uit de crème de la crème van sessiemuzikanten onder leiding van de geliefde zanger Lo van Gorp, overtuigt zelfs de meest cynische Steely Dan fanaten. Door de steeds groter wordende fanbase in binnen- en buitenland wordt The Royal Dutch Scam beschouwd als één van de beste Steely Dan-tributebands ter wereld. In muzikant en tv-persoonlijkheid Mike Boddé, Steely Dan-fan van het eerste uur, vond de band de perfecte compagnon om met deze muziek het theater in te gaan.  
 
Niets Is Wat het Lijkt 
In Niets is wat het lijkt ben je getuige van de fascinerende zoektocht langs alle bekende hits en minder bekende nummers die de legendarische anti-helden Donald Fagen en Walter Becker hebben voortgebracht, zoals Rikki don't lose that number, Reelin in the years en Hey Nineteen. Welke betekenis gaat er schuil achter de teksten? Hoe is deze muziek gemaakt? Welke diepere lagen zijn er nog meer te ontdekken? Mike Boddé en The Royal Dutch Scam duiken in het mysterie achter de wonderbaarlijke liedjes. Een weergaloze ontdekkingsreis vol zwarte humor, literatuur, drugs, rock 'n' roll, science fiction, jazz en hilarische anekdotes. Hou je van classic rock? Dan mag je dit unieke theaterconcert over Steely Dan natuurlijk niet missen! 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

© Nienke de Groot