Supersister Projekt & Residentie Orkest

Symphonic Junction
do 8 feb / 20:15 - 21:45
do 8 feb ’24
20:15 - 21:45
 • do 8 feb ’24
  Foyer open
  19:15
  Start
  20:15
  Eind
  21:45
  Concertzaal , Den Haag
  Concertzaal

Zeg je Den Haag, dan zeg je underground. Vijftig jaar geleden besloot een aantal leerlingen van het Grotius Lyceum om zich onder te dompelen in de experimentele schwung die er in de lucht hing. De brede ontwikkeling van Supersister is daarmee onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van Den Haag als muziekstad. De groep speelde dan ook als een van de eersten in het in 1972 pas opgerichte Paard van Troje. Later werkte muzikaal leider Robert Jan Stips ook samen met o.a. Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk NITS. 

Op 8 februari 2024 zijn grote delen van dit bijzondere verhaal op speciaal verzoek van de poptempel mét het Residentie Orkest onder leiding van Hans Leenders in Amare te horen!

Denk aan progressieve pop, jazzinvloeden, swingende loopjes en zo nu en dan een grappige Zappa-twist. Deze avond brengen we samen met de huidige line-up van deze legendarische band niet alleen Nederlandse Woodstock-sferen terug in Amare, maar volgen we ook de ontwikkeling van de Supersister-muziek via originele en nieuwe, speciaal voor deze gelegenheid geschreven orkestbewerkingen.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Credits

Residentie Orkest

Supersister

Robert Jan Stips keyboards/zang

Rinus Gerritsen bas

Leon Klaasse drums/zang

Hans Leenders dirigent