SPRAAKMAKERS

Actuele verhalen, tijdloze muziek
zo 4 feb / 20:00
zo 4 feb ’24
20:00
  • zo 4 feb ’24
    20:00
    Theater de Regentes

Wat heeft Schumann te maken met dementie? Wat heeft Haydn van doen met klimaatverandering? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken.

Programma

Rick Paul van Mulligen & Matangi Quartet 
Dove Out of time (deel 1)
Barber Strijkkwartet nr. 1 in b, op. 11


‘Ntianu Stuger & Slagwerk Den Haag
Wettl Nocturne
Garland Apple Blossom


Gijs Scholten van Aschat & Thomas Beijer
Schumann Arabesque in C, op. 18
Schumann Gesänge der Frühe 
Schumann Geistervariationen 

Spraakmakers is een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Tijdens deze avond smeden Nederlandse topacteurs en topensembles prikkelende verhalen en bijpassende klassieke muziekwerken tot een nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal.

De enthousiaste ontvangst van de eerste editie in 2022 smaakt naar meer. Dit seizoen treden acteurs Gijs Scholten van Aschat, Rick Paul van Mulligen en ‘Ntianu Stuger samen op met het Matangi Quartet, Slagwerk Den Haag en pianist Thomas Beijer. Samen brengen zij drie actuele verhalen over genderidentiteit, lichtvervuiling en dementie.

De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en betrekt het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. Spraakmakers is voor iedereen die nieuwe verhalen zoekt in klassieke muziek.

Let op, dit concert vindt plaats in Theater de Regentes.

Theater de Regentes
Let op, locatie voor dit programma is:
Theater de Regentes
Weimarstraat 63, Den Haag