Loopneus (6 maanden - 4 jaar)

Theater de Spiegel
BIG BANG Festival
zo 14 apr
zo 14 apr '24

Videoschermen en GSM’s worden geplaatst, verplaatst en gedraaid. Ze focussen telkens op andere delen van het aangezicht. Kleurige kostuums, omvormbaar tot een uitvergrote neus, mond, oog en oor, worden speelse elementen naast de gezongen aria’s.

Uitvoerenden

Concept, bewerking en regie: Helene Bracke
Coaching: Karel Van Ransbeeck
Spel en zang: Helene Bracke
Spel, zang en cello: Ewout Lehoucq 
Spel en gitaar: Senne Van Loock
Zang op video: Jean Bermes
Video, beeld en editing: Senne Van Loock
Klank en montage: Tijl Wellens
Kostuums: Evelyne Meersschaut
Decor: Wim van de Vyver
Coproductie: Elbphilharmonie Hamburg, Réseau Courte-Echelle Paris, 
Compagnie ACTA Villiers-le- Bel en Perpodium, met steun via de Belgische Tax Shelter

In een wereld van selfies, facial expression en fake masking is de keuze voor deze videoverbeelding een evidentie. Ook zeer jonge kinderen poseren graag voor het mobieltje en weten zich al vaak dramatische houdingen aan te meten.

Vrij geïnspireerd op ‘de Neus’ van Gogol en een muzikale greep uit Purcell, Offenbach, Gershwin, Handel, Delibes, Bizet, Shostakovich.

Een Neuse opera voor snotterige snuitende, sniffende jonge kinderen. Twee zangers/muzikanten en een videast/gitarist spelen met aria’s uit bekende opera’s. Op ontdekkingstocht doorheen de zintuigen zoeken ze samen naar een oplossing voor het kriebelend probleem van Neus. Wat scheelt er toch?Mond, Oor en Oog proberen het mysterie te ontsnuiten.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.