Sun-Mi Hong & Alistair Payne // Van Ruller & Hogenhuis (double bill)

i.s.m. Projazz
za 10 jul 20:30 - 22:30
za 10 jul '21
20:30 - 22:30
  • za 10 jul '21
    20:30 - 22:30
    Nieuwe Kerk

Een double bill concert uit de serie A Musical Journey van Projazz waar aanstormend- en gevestigd talent elkaar muzikaal ontmoeten.

Sun-Mi Hong & Alistair Payne 
De quarantaine zette de Koreaanse slagwerker Sun-Mi Hong en de Schotse trompettist Alistair Payne aan tot een muzikaal experiment. Onder de naam IN:人 improviseerden zij er thuis op los, met het prachtig debuutalbum 'Slow Walk' als resultaat. De ongebruikelijke combinatie van slagwerk met trompet klonk niet eerder zo natuurlijk. Deze muziek neemt de luisteraar mee langs ademhalingen, voetstappen, een huilende vrouw, een krakende deur en lange passages die klinken als het schuren van hout door een timmerman. Een bijzondere droomervaring. 

 

Van Ruller & Hogenhuis 
Gitarist Jesse van Ruller behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn reputatie als
een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale muzikanten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. 

Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de jonge generatie jazzmuzikanten. Hij is lid van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Daarnaast is hij een veelgevraagd sideman.


Kenmerkend voor zowel van Ruller als Hogenhuis is hun muzikale veelzijdigheid. Hoewel hun wortels in de traditionele jazz liggen, houdt hun inspiratie niet op bij Miles, Coltrane of Parker. Ook muzikanten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills vormen voor dit duo een bron van inspiratie. In 2021 verschijnt hun nieuwste album, dat zowel akoestische als geproduceerde stukken bevat. 

De serie A Musical Journey staat in het teken van internationale muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende windstreken en wordt gepresenteerd i.s.m. Projazz. 

Bij deze voorstelling(en) is geen stapelkorting van toepassing.