Dvořák 8

Residentie Orkest
vr 11 okt 20:15
vr 11 okt ’24
20:15
  • vr 11 okt ’24
    20:15
    Concertzaal

Reis mee op de verbeeldingskracht van Dvořák en Kabalevski in een celloconcert vol passie, intensiteit en weelderige melodieën.

Programma

One Minute Symphony
Dvořák Concertouverture ‘Othello’
Kabalevski Celloconcert nr. 2
Dvořák Symfonie nr. 8

Vreugde en zachtheid worden in muziek gevat in de Achtste symfonie van Antonín Dvořák. Dit meesterwerk haalt alle verbeeldingskracht uit muziek naar boven. Vanuit het zonnige, Boheemse platteland word je meegevoerd naar een elegant bal, waar dansers draaien, de violen zingen en de pauken slaan. Het orkest zet in op flair en humor, alsof het een komedie speelt over de vreugde van het leven.

De voormalige artist in residence van het Residentie Orkest (2018-2019), stercellist Kian Soltani, roept nog meer verbeelding op met zijn uitvoering van Dmitri Kabalevski's virtuoze Tweede celloconcert. Een bijzonder werk met een geheel eigen klankwereld, vanuit de Sovjet-Unie in neoklassieke stijl. Kabalevski maakt van de cello een held die allerlei uitdagingen aangaat, terwijl het orkest hem ondersteunt of juist tegenspreekt. Je voelt de adrenaline, de strijdlust en de opwinding van het avontuur. Dvořáks Othello-ouverture sluit hier perfect op aan. Terugkerend dirigent Valentina Peleggi ontfermt zich over de invloeden uit de volksmuziek, maar brengt haar eigen typerende drive en expressie mee naar Den Haag.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Extra Large
Symphonic Friday - Large
Cello in de spotlight

Uitvoerenden

Valentina Peleggi dirigent
Kian Soltani cello