Zondagochtend­concert: Kabalevski & Dvořák

Residentie Orkest
zo 13 okt / 11:00
zo 13 okt ’24
11:00
  • zo 13 okt ’24
    11:00
    Concertzaal, Den Haag

Begin je zondagochtend zonder agenda, met een fris hoofd vol muzikale vonken. Met deze editie: Dvořák, Kabalevski en een wereldsolist.

Programma

Kabalevski Celloconcert nr. 2
Dvořák Symfonie nr. 8

Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende symfonieën. Deze ochtend reis je met de zon op je gezicht, van het Boheemse platteland naar een vrolijk bal, waar de violen jubelen en de pauken dreunen. De cello gooit zijn zwierige charme in de strijd, met een uitdagende knipoog naar orkest én luisteraar.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

De voormalige artist in residence van het Residentie Orkest (2018-2019), stercellist Kian Soltani, roept nog meer verbeelding op met zijn uitvoering van Dmitri Kabalevski's virtuoze Tweede celloconcert. Dit unieke stuk, geworteld in de neoklassieke Sovjet-traditie, toont de cello als een dappere protagonist, die door een reeks uitdagingen navigeert, soms gesteund, soms tegengesproken door het orkest. Je voelt de adrenaline, de strijdlust en de opwinding van het avontuur. Terugkerend dirigent Valentina Peleggi ontfermt zich over de invloeden uit de volksmuziek, maar brengt haar eigen typerende drive en expressie mee naar Den Haag.

Muzikale kinderworkshop 
Tip!
Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagochtend

Credits

Valentina Peleggi dirigent
Kian Soltani cello