RO NOW: Sibelius & De Graaff

Residentie Orkest
za 19 okt 20:30
za 19 okt ’24
20:30
  • za 19 okt ’24
    20:30
    Concertzaal

Tijdloze muziek in een korte, krachtige avond gegoten. Laat je meevoeren door de magische klankwerelden van Skrjabins, Sibelius en De Graaff.

Dit concert is onderdeel van Festival Dag in de Branding. Componist Jan-Peter de Graaff is gastcurator van deze editie van het Haagse festival voor nieuwe muziek. 
Meer informatie: www.dagindebranding.nl

Programma

Skrjabin Rêverie
De Graaff Concerto Metropolitain (wereldpremière)
Sibelius Symfonie nr. 5

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Tijdens deze editie serveert het Residentie Orkest poëtische veelzijdigheid met Skrjabins Rêverie, Sibelius’ iconische Vijfde symfonie en de wereldpremière van Jan-Peter de Graaffs Concerto Metropolitain.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

De avond opent met een muzikale vertaling van een droom: in Reverie laat Skrjabin het orkest op de meest ontroerende manier zingen, fluisteren en glinsteren. Dan is het de beurt aan de wereldpremière van De Graaff: Concerto Metropolitan. De Graaff brengt als componist een enorm fysieke beleving in zijn muziek. In deze compositie bouwt het jonge, dynamische Amsterdamse saxofoonkwartet samen met het orkest een sprankelende klankwereld. Tot slot hoor je een spectaculair topwerk uit Sibelius’ symfonische repertoire: de Vijfde symfonie. Een ode aan het leven en de schoonheid na tegenslag.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
RO NOW

Uitvoerenden

Marzena Diakun dirigent
Ardemus Saxophone Quartet