Schumann & Beethoven

Residentie Orkest
zo 27 okt / 14:15
zo 27 okt ’24
14:15
  • zo 27 okt ’24
    14:15
    Concertzaal

Geniet van Schumanns expressieve Vioolconcert en Beethovens dramatische Egmont: de kracht van verzet en triomf in een tijdloos muzikaal meesterwerk.

Programma

Beethoven Ouverture ‘Coriolan’
Schumann Vioolconcert
Beethoven Egmont

De Duitse violist Tobias Feldmann is een regelmatig terugkerende gast bij het Residentie Orkest. Hij brengt vanavond het Vioolconcert van zijn landgenoot Robert Schumann mee. Een verborgen parel in het romantische repertoire, en het enige vioolconcert dat Schumann ooit schreef. Het is een origineel en expressief werk – met een van de mooiste langzame delen ooit – dat de mogelijkheden van de viool en het orkest verkent.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Verder leidt vaste gastdirigent Richard Egarr Beethovens Egmont – een werk dat vandaag de dag actueler is dan ooit. Graaf Egmont kwam op voor de rechten van de Nederlanders tegen de Spaanse koning. Zijn tragische dood inspireerde Goethe tot een toneelstuk, waarvoor Beethoven de muziek schreef: een belangrijk en tijdloos verhaal. De muziek brengt de dramatische scènes en de persoonlijkheid van Egmont tot leven. Egarr – Beethovenspecialist bij uitstek – weet met zijn scherpe interpretatie precies de kracht en expressiviteit te vangen. Speciaal voor het Residentie Orkest vertaalde Ria van Hengel Goethes tekst, acteur van Het Nationale Theater Joris Smit neemt de rol van verteller op zich. Ook bijzonder: de terugkeer van de prachtige lyrische stem van sopraan Nikki Treurniet.

In samenwerking met Het Nationale Theater.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagmatinee

Credits

Richard Egarr dirigent
Tobias Feldmann viool
Nikki Treurniet sopraan
Joris Smit acteur