RO NOW: Bruch & Mendelssohn

Residentie Orkest
za 7 dec / 20:30
za 7 dec ’24
20:30
  • za 7 dec ’24
    20:30
    Concertzaal

Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Deze editie: het wijde Schotse landschap van Bruch en Mendelssohn.

Programma

Bruch Schotse fantasie
Mendelssohn Symfonie nr. 3 ‘Schotse’

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Het ruige Schotse landschap maakten op Bruch en Mendelssohn zo’n onuitwisbare indruk, dat ze die ze in muziek moesten vatten. Hoor je de klarinet en de hobo de doedelzak imiteren?

De melancholische viool opent de Schotse fantasie van Max Bruch. Je voelt de heimwee naar de open hemel en het natte gras. De vioolvirtuoos Paul Huang leidt weelderige klanken, steeds levendiger en zangeriger over de highlands. Hij is een goede muzikale vriend van de terugkerend gastdirigent – en aanstaand chef-dirigent – Jun Märkl. Ook de Derde symfonie van Mendelssohn is een ode aan de Schotse onstuimigheid. Je hoort het wapengekletter van strijders en ziet de modder van paardenhoeven door de lucht vliegen. Hier en daar herken je ook de volksmelodieën, met speelse ritmes en de nodige lyriek.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
RO NOW

Credits

Jun Märkl dirigent
Paul Huang viool