Mahler 5

Residentie Orkest
vr 13 dec en zo 15 dec
vr 13 dec ’24
en
zo 15 dec ’24
  • vr 13 dec ’24
    20:15
    Concertzaal
  • zo 15 dec ’24
    14:15
    Concertzaal
Bijna geen grootser werk dan de Vijfde symfonie van Mahler.

Programma

One Minute Symphony
Bruch Vioolconcert nr. 1
Mahler Symfonie nr. 5

Dit muzikale epos neemt de luisteraar mee vanuit de dood terug naar het leven – de worstelingen overwonnen, de pijn doorwerkt, naar een uiteindelijke prachtige ode aan die liefde. Het romantische Eerste vioolconcert van Bruch is een uitstekende combinatie. Met de geweldige Simone Lamsma is dit een van de hoogtepunten van het seizoen.

De voormalige artist in residence Simone Lamsma is een grootheid op de viool. Zij breng vanavond het meeslepende Eerste vioolconcert van Max Bruch dat in deze donkere – en vergeet niet: romantische – tijd van het jaar schittert als een juweel. Ook Mahlers Vijfde werkt op de emotie: het wereldberoemde Adagietto schreef de componist voor zijn vrouw Alma. Hierover zei hijzelf: ‘Elke noot is vol vitaliteit en tolt rond als in een wervelwind. Romantische en mystieke elementen komen niet voor. Het is de mens in het volle daglicht, op het hoogste punt van zijn leven.’

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagmatinee
Anja's keuze
Symphonic Friday - Small
Symphonic Friday - Large
Symphonic Friday - Extra Large

Uitvoerenden

Anja Bihlmaier dirigent
Simone Lamsma viool