Kerst met het Residentie Orkest

Residentie Orkest
vr 20 dec en zo 22 dec
vr 20 dec ’24
en
zo 22 dec ’24
  • vr 20 dec ’24
    20:15
    Concertzaal
  • zo 22 dec ’24
    14:15
    Concertzaal

Ontdek de winterse ziel in Tsjaikovski’s reis door de sneeuw. Yeol Eum Son betovert met Rachmaninov, geleid door de gepassioneerde Kwamé Ryan.

Programma

Svendsen Romeo en Julia
Rachmaninov Pianoconcert nr. 3
Tsjaikovski Symfonie nr. 1 ‘Winterdromen’

In het koude seizoen zit schoonheid en melancholie verscholen. Tsjaikovski’s Winterdromen is een symfonie die de winter als een metafoor voor het leven neemt. Het is een werk vol contrasten, van sprankelende lichtjes tot donkere schaduwen, van warme gevoelens tot kille eenzaamheid. Tsjaikovski gebruikt een rijk palet aan klanken, ritmes en motieven die vanavond door de concertzaal dwarrelen – soms stormen.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

De geweldige Yeol Eum Son, voormalig artist in residence van het Residentie Orkest, Koninklijk Conseratorium en Amare, neemt plaats achter de piano voor Rachmaninovs Derde pianoconcert. Een symfonisch gedicht dat de dialoog en de harmonie tussen de solist en het orkest laat horen: een balans tussen de persoonlijke emotie en de universele boodschap. Op de bok staat vanavond Kwamé Ryan. Hij had een ongekende chemie met het Residentie Orkest tijdens de spraakmakende operaproductie Blue bij DNO. Een spannend contrast met het winterse thema. De avond opent met het bekende liefdeskoppel Romeo en Julia, in een dromerige lezing van de in Nederland vrij onbekende romantische Noorse componist Johan Svendsen.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagmatinee
The Big Three
Symphonic Friday - Medium
Symphonic Friday - Extra Large
Toppianisten
Feestdagen

Credits

Kwamé Ryan dirigent
Yeol Eum Son piano