Nieuwjaarsconcert

Residentie Orkest
vr 10 jan 20:15
vr 10 jan ’25
20:15
  • vr 10 jan ’25
    20:15
    Concertzaal

Neem plaats, verstil en laat je hart losbarsten op de mooiste aria’s. Het Residentie Orkest verwelkomt het nieuwe jaar met bekende operaklanken, vuurwerk en champagne.

Programma

Verdi Triomfmars en ballet uit ‘Aida’
Verdi Ritorna vincitor uit ‘Aida’
Verdi Preludio uit ‘La Traviata’
Verdi È strano! – Ah fors’è lui che l’anima – Sempre libera
Puccini Preludio sinfonico
Puccini Vissi d’arte uit ‘Tosca’
R. Strauss Träumerei am Kamin uit ‘Intermezzo’
R. Strauss Ein schönes war: heiss Theseus uit ‘Ariadne auf Naxos’
Strauss jr. Ouverture ‘Die Fledermaus’
Strauss jr. Unter Donner und Blitz
Strauss jr. Perpetuum mobile
Strauss jr. Csardas uit ‘Die Fledermaus’

Het nieuwe jaar wordt gevierd met de parels van de opera. Je hoort ongekend stemgeluid tijdens stukken van de grote meesters: Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Richard Strauss en Johann Strauss. Dat is Italiaanse passie, gecombineerd met drama, fijnzinnigheid en feestelijke Weens polkavuurwerk. Vanavond doen de solisten, samen met het Residentie Orkest, de champagnebubbels extra bruisen.

De rijkheid van de aria’s, de contrasten in de vocale registers, de expressieve melodieën – de Italiaanse grootmeesters van de opera weten hoe je het publiek gekluisterd aan de stoelen houdt. Daarom is de mooiste, dramatische operastem uit Engeland uitgenodigd in Den Haag: sopraan Claire Rutters expressieve rijkheid is onvergetelijk. Bovendien verwelkomt het orkest voor het eerst Leslie Suganandarajah, chef-dirigent van het Salzburg Landtheater. Suganandarajah is een natuurlijke communicator die veel charisma, energie en gevoeligheid brengt in zijn optredens, zowel op het symfonische als op het operapodium. Beter kan het nieuwe jaar niet beginnen!

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Feestdagen

Uitvoerenden

Leslie Suganandarajah dirigent
Claire Rutter sopraan