Chopin & Saint-Saëns

Residentie Orkest
vr 17 jan 20:15
vr 17 jan ’25
20:15
  • vr 17 jan ’25
    20:15
    Concertzaal
Pianomuziek van twee Franse meesters in de romantiek. Met de finesse en flair die je van Parijzenaars Chopin en Saint-Saëns kunt verwachten.

Programma

One Minute Symphony
Chopin Pianoconcert nr. 1
Pärt Orient & Occident
Saint-Saëns Symfonie nr. 2

Het Residentie Orkest reist naar het zuiden af, naar de Franse zon, waar nieuw talent grootse meesters ontmoet. Je hoort energiek en ontroerend pianospel, virtuoze romantiek en een spannende wisselwerking met het orkest. Zowel Camille Saint-Saëns als de Pools-Franse Frédéric Chopin (beiden Parijzenaars en elkaars muzikale bewonderaars) verhieven de romantiek en lieten zich beïnvloeden door de speelsheid van het impressionisme.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Een van de grootste pianotalenten van Nederland ontmoet vanavond voor het eerst Richard Egarr, vaste gastdirigent van het Residentie Orkest. Chopin liet met zijn Eerste pianoconcert zijn genialiteit blijken: schitterende thema’s, rijke akkoorden en verfijnde versieringen. Daar lijkt de Haagse pianist Nikola Meeuwsen met zijn prachtige touche wel voor geboren. Hij won in 2019 de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award en in 2022 de Grachtenfestival-prijs. Ook hoor je vanavond de bruisende (en veel te zeldzaam uitgevoerde) Tweede symfonie van Camille Saint-Saëns. De componist legde de nadruk op levendige melodieën, opzwepende ritmes en levendige orkestrale kleuren. En geniet van de met elkaar verweven oosterse en westerse klanken in het pure Orient & Occident van grootmeester Arvo Pärt.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Large
Symphonic Friday - Extra Large
Young Classic
Toppianisten

Uitvoerenden

Richard Egarr dirigent
Nikola Meeuwsen piano