RO NOW extra: Brahms 1

Residentie Orkest
za 29 mrt 20:30
za 29 mrt ’25
20:30
  • za 29 mrt ’25
    20:30
    Concertzaal

Tijdloze muziek in een korte, krachtige avond gegoten. Vanavond: Johannes Brahms’ nauwkeurig gesmede Eerste symfonie, waarmee hij zichzelf onherroepelijk bewees.

Programma

Debussy Danse sacrée et danse profane
Brahms Symfonie nr. 1

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Deze editie: Johannes Brahms werkte meer dan twintig jaar aan zijn Eerste symfonie en ontsnapte aan de schaduw van Beethoven door een beeldschone hommage aan diens Negende te componeren.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Hoe volg je de grootste meester van jouw tijd op? Brahms was voorzichtig en eervol. Je kunt met recht zeggen dat de Eerste symfonie gesmeed is, opnieuw en opnieuw, opgepoetst en fijngewreven tot de componist het zeker wist. Zijn eigen stempel is niet te ontkennen: innovatief en meeslepend met een breed scala aan orkestrale kleuren en texturen. Brahms gebruikte een verscheidenheid aan akkoorden, modulaties en contrapunt om de symfonie een rijke en subtiele klank te geven, die soms verrassend en onverwacht was. Vaste gastdirigent Jun Märkl doet eer aan alle nuances, conflicten en resoluties in de compositie. En verder vanavond: Mathilde Wauters op de harp tijdens het contrastrijke Danse sacrée et danse profane van Debussy.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
RO NOW

Uitvoerenden

Jun Märkl dirigent
Mathilde Wauters harp