Romeo en Julia (6+)

Residentie Orkest
za 12 apr / 11:00
za 12 apr ’25
11:00
  • za 12 apr ’25
    11:00
    Concertzaal, Den Haag

Ken je het mooie verhaal van Romeo en Julia? Zij vinden het maar niks dat het verkeerd afloopt: dat kan veel beter (mét spannende muziek van Tsjaikovski)!

Programma

Tsjaikovski Delen uit de Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’

Soms lijkt het wel alsof de hele wereld ruzie maakt. Romeo en Julia weten als geen ander hoe vervelend dat is: al sinds Shakespeare loopt het verkeerd af met die twee. Dat moet maar eens klaar zijn! Gelukkig had de beroemde componist Tsjaikovski medelijden met het koppel en schreef hij een mooie nieuwe ouverture over het verhaal. Met zulke prachtige muziek stop je toch vanzelf met vechten? Dansen en zingen is veel leuker!

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Als iedereen om je heen steeds meer tegenover elkaar staat, is het moeilijk om te zien hoe je toch in harmonie kun samenleven. Muziek helpt en heelt! Romeo en Julia laten zien hoe belangrijk liefde en vriendschap zijn. En dat niet alleen: omdat de hele zaal moet samenwerken om het verhaal goed af te laten lopen, leer je het beroemde liefdesverhaal van een heel andere kant kennen. Zo kies je samen met Romeo en Julia een heel nieuw einde – met prachtige muziek, de leukste liedjes, humor, en natuurlijk… liefde!

Ontdek de Instrumententuin en speel mee! Ben je nieuwsgierig naar instrumenten? Ontdek hoe leuk het is om te toeteren, tokkelen en drummen met de musici van het orkest. De Instrumententuin is tot een uur na het concert voor je geopend.

Deze voorstelling is ontwikkeld door Oorkaan i.s.m. het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Sander Teepen dirigent
Caecilia Thunissen regie
Sanne Schuhmacher tekst
Amy van der Weerden en Jacob de Groot acteurs
Thomas Beijer arrangeur/componist participatieonderdelen