© David Venni

Prokofjev & Schumann

Residentie Orkest
vr 9 mei / 20:15
vr 9 mei ’25
20:15
  • vr 9 mei ’25
    20:15
    Concertzaal

Piano en orkest sprankelen vanavond tijdens drie heel bijzondere stukken van Mendelssohn, Schumann en Prokofjev. Lichtvoetigheid en experiment, barstend van technisch talent.

Programma

Mendelssohn Ouverture ‘Die schöne Melusine’
Prokofjev Pianoconcert nr. 3
Schumann Symfonie nr. 4

Vanavond brengt het Residentie Orkest een heerlijke combinatie van speels en scherp, flitsend en fijnzinnig. Aan de piano zit de geweldige jonge solist Isata Kanneh-Mason. Isata maakt deel uit van de Kanneh-Mason familie, een buitengewoon muzikaal gezin, waarvan alle zeven kinderen getalenteerde musici zijn – waaronder cellist Sheku Kanneh-Mason. Isata voerde al eerder het Derde pianoconcert uit van Sergei Prokofjev, rebel en vernieuwer. Toen op de BBC, nu bij het Residentie Orkest. Een breed en ritmisch concert: trillerig, galopperend, maar ook kleurrijk en sprankelend. Een buitengewoon spannende samenkomst van talent en techniek.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ook hoor je vanavond Schumanns Vierde symfonie, oorspronkelijk een liefdevol verjaardagscadeautje voor zijn geliefde Clara, toen het leven nog zorgeloos was: een spetterend en dramatisch meesterwerk. En verder Die schöne Melusine van Felix Mendelssohn. Een ouverture met een prachtige sprookjesachtige opening. De Duitse dirigent Ruth Reinhardt keert vanavond terug naar Den Haag. Ze zet haar energie, precisie en diepe inzichten tegenover de talenten van Isata Kanneh-Mason. Dat belooft een onvergetelijke avond te worden.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Large
Symphonic Friday - Extra Large
Young Classic
Toppianisten

Credits

Ruth Reinhardt dirigent
Isata Kanneh-Mason piano