Niet zonder hoop

LUX Den Haag
wo 22 mei en wo 5 jun
wo 22 mei ’24
en
wo 5 jun ’24

We kunnen niet zonder hoop. Zoals de oude uitdrukking zegt: ‘hoop doet leven’. Hoop is als een motor die ons gaande houdt, omdat we ons niet neerleggen bij de status quo of niet willen geloven dat het leven is zoals het is. Hoop is een wonderlijk iets, dat ons telkens weer voor verrassende wendingen en uitkomsten stelt.

 

Kun je hoop grijpen? Kun je hoop creëren? En ook: kun je hoop hebben zonder inspiratie of bron? En hoe zet je hoop om in daden? Dat zijn een heleboel vragen die we gaan verkennen in onze serie ‘niet zonder hoop’

In gesprek met

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Paul is sr. adviseur bij Berenschot. oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland, een denktank van deskundigen met verschillende expertisegebieden uit 12 verschillende politieke partijen. Namens deze denktank schreef hij het boek Er is leven na de groei.

Op 22 mei in Amare

---

Alma Mustafić is als docent/onderzoeker verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Ook is ze theaterauteur en -acteur en mensenrechtenactivist. Een belangrijk thema is de genocide in Srebrenica (1995) die ze meemaakte, maar waar ze haar vader verloor. Met Alma gaan we in gesprek over troost. Waar vind je troost als je zoveel geweld hebt meegemaakt? 

Op 5 juni in Amare

---

Er is deze avonden uiteraard ook live muziek en ruimte voor vragen uit de zaal

Aanmelden is verplicht, dat kan via de website van LUX. Je kunt daarbij kiezen voor gratis deelname of deelname met een donatie. 

Onderdeel van