Falling into Shadow

NDT 2
do 27 mrt - vr 25 apr
do 27 mrt ’25
-
vr 25 apr ’25

Op het ritme van het steeds uitzinnigere tempo van de muziek neemt Walking Mad (2001) ons mee door de verschillende fases tussen waanzin en geweld.

Programma

Johan Inger: WALKING MAD
Botis Seva: WERELDPREMIÈRE
Marco Goecke: WIR SAGEN UNS DUNKLES

Met een bewegende muur in het midden van het podium illustreert Johan Inger de grenzen die we creëren in onze relaties, in onze geest en de fragiele barrière tussen geestelijke gezondheid en waanzin. Het werk werd oorspronkelijk gemaakt voor NDT 1 en we kijken uit naar de uitvoering ervan door de dansers van NDT 2.

Het expressieve nieuwe werk van Botis Seva, oprichter van gezelschap Far From The Norm, draait om de onbewustegeest. Seva, een nieuwe stem voor NDT, werkt binnen het domein van hiphop, fysiek theater en hedendaagse dans en vindt zijn benadering van dans en creativiteit steeds opnieuw uit. Zijn experimenten met vorm, structuur en theatraliteit leveren een complexe en emotionele bewegingstaal op.

Inleiding
Voorafgaand aan alle voorstellingen vindt om 19:00 een inleiding plaats in de Spinozafoyer.

In het terugkerende Wir sagen uns Dunkles (2017), biedt associate choreograaf Marco Goecke een kijkje in de unieke wereld van de studio waar choreograaf en danser elkaar ontmoeten en verhalen ontstaan vanuit onbeschrijflijke energieën. Het werk straalt een rusteloosheid uit waarin het lichaam wordt overgegeven aan bedwelmende vibraties die doen denken aan het fladderen van vlindervleugels, waarbij het publiek zowel een gevoel van onbehagen als aantrekking ervaart.

Een deel van dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.