Nacht van de Vluchteling

Rotterdam - Den Haag
za 15 jun / 18:00 - zo 16 jun / 12:00
za 15 jun ’24
-
zo 16 jun ’24
Vanaf 18:00

Wil jij een Nachtje met ons doorbrengen? In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in tien steden. 

Duizenden deelnemers komen in actie en lopen een 10 of 20 kilometer avondroute of de uitdagende nachtelijke 40 kilometer route, waarvan Amare de finishlocatie is. 

Samen halen we zoveel mogelijk geld op, waarmee Stichting Vluchteling ter plekke levensreddende noodhulp kan bieden in crises over de hele wereld.

Schrijf je in via de button hieronder:

Inschrijven

Klik hier voor praktische informatie over de Nacht van de Vluchteling. 

Onderdeel van

Stichting Vluchteling

Als noodhulporganisatie biedt Stichting Vluchteling, samen met tientallen lokale partners, levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden in 's werelds ernstigste humanitaire crises. In 2023 organiseerden ze de veertiende editie van de Nacht van de Vluchteling, waarbij 5.500 deelnemers een bedrag van 1,3 miljoen euro bijeenbrachten voor hulpprojecten in onder andere Syrië en Turkije, Ethiopië, Burkina Faso en Myanmar.


Nacht van de Vluchteling

Met dit evenement wil Stichting Vluchteling mensen de mogelijkheid geven om steun te betuigen aan vluchtelingen en op een toegankelijke manier aandacht te vragen voor humanitaire crises. Naast de fysieke uitdaging geeft het lopen in de stilte en donkerte van de nacht de mogelijkheid om stil te staan bij mensen die op de vlucht zijn.

De eerste editie vond plaats in 2010, toen een paar honderd deelnemers een nachtelijke tocht van 40 kilometer liepen, van Rotterdam naar Den Haag. Door toenemende belangstelling en relevantie, groeide de Nacht van de Vluchteling de afgelopen veertien jaar uit tot een jaarlijks terugkerend evenement met landelijke allure.

Naast vriendengroepen en individuele lopers doen ook scholen en bedrijven mee. Onder de 
wandelaars zijn ook mensen met een vluchtverhaal. Tijdens het wandelen ontstaan dan ook vaak mooie ontmoetingen en gesprekken.