Origin

Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC X Cinedans
wo 9 apr / 19:45
wo 9 apr ’25
19:45
  • wo 9 apr ’25
    19:45
    Danstheater

In Origin maak je kennis met deze drie opkomende avant-garde dansmakers. Het programma wordt aangevuld met een verbindende dansfilm, die is gecureerd door Cinedans filmfestival.

Na het winnen van de XL Production Award, ’s werelds grootste dansprijs, maken Olivia Court Mesa en het duo Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson ieder een wereldpremière bij Scapino. In GOATS dompelen Baltzinger & Wilson het hoofdpersonage onder in een hallucinerende wereld. Kijkend door een absurde lens wordt de toeschouwer uitgenodigd om samen met de dansers een weg te vinden tussen werkelijkheid en illusie. GOATS is een fantasierijke satire op de hedendaagse tijd en de psychologie van de massa.

In The Colors of Darkness verkent Court Mesa de lichamelijke en psychologische reactie op tragedie. Ze reflecteert op collectief trauma, overleven en de weg van duisternis naar kleur. Met haar rauwe en intuïtieve stijl maakt zij een indringend statement over menselijke veerkracht en hoop.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling vindt om 19:00 een inleiding plaats.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.