©Milagro Elstak

La Femme Lumineuse

Cappella Amsterdam
zo 22 sep / 20:15
zo 22 sep ’24
20:15
  • zo 22 sep ’24
    20:15
    Conservatoriumzaal, Den Haag

In La femme lumineuse schitteren de werken van hedendaagse vrouwelijke componisten. Onder leiding van de getalenteerde dirigente Heide Müller brengt het programma moderne meesterwerken, bekend als de new classics, naar Nederlandse podia. Deze muzikale juwelen, nog niet wijdverspreid in Nederland, bieden een frisse en eigentijdse benadering van muziek, met licht als centraal thema.

Programma

Andrea Tarrodi Lume

Kaija Saariaho Nuit (adieux)
Gundega 'Smite Light seeking light
Roxanna Panufnik Celestial Byrd
Nana Forte En ego campana
Adrianna Kubica Cypek L'hiver
Galina Grigorjeva Svjatki
Justė Janulytė Iridescence

Ervaren lichtontwerper Floriaan Ganzevoort voegt een visuele dimensie toe, waardoor een betoverende ambiance ontstaat. De keuze van stukken is zorgvuldig samengesteld door Krista Audere, die niet alleen haar eigen artistieke ontwikkeling weerspiegelt, maar ook een missie heeft om de toegankelijkheid van de werken van hedendaagse vrouwelijke componisten te benadrukken. Krista Audere: “Met de composities wil ik het publiek meenemen op een innerlijke reis van reflectie en sereniteit.”

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

©Milagro Elstak

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Cappella Amsterdam
Heide Müller
dirigent