Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble
di 12 apr 20:00
di 12 apr '22
20:00

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren vanaf een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bachs meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling.

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Duda Paiva Company
Claron McFadden - sopraan (verteller/evangelist)
Rick Zwart - bariton (Jezus/Judas)
Arjan Linker - arrangement
i.s.m. Kamerkoor Lux en Leiderdorps Kamerkoor

Als makend, schrijvend en uitvoerend musicus streef ik altijd één doel na: het creëren van nieuwe, onvergetelijke ervaringen voor het publiek. Zo ook voor deze Matthäus-Passion. Het Nederlands Blazers Ensemble heeft mij uitgedaagd om bij de bewerking van deze ‘heilige graal’ alle mogelijke registers open te trekken. Een zeer eervolle, maar ook spannende opdracht.

Arrangeur Arjan Linker

De uitvoering is in handen van een topcast, met internationale stersopraan Claron McFadden, bariton Rick Zwart en het Nederlands Blazers Ensemble met onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De voorstelling markeert het begin van een jaarlijkse, in de passietijd terugkerende nieuwe traditie.

Om 19.00 uur een inleiding verzorgd door Huib Ramaer in de Swing.