Marmoucha Orchestra feat. Hamid Ajbar

Café Marrakesh
zo 24 okt 20:00
zo 24 okt ’21
20:00
  • zo 24 okt ’21
    20:00
    Nieuwe Kerk

Tijdens Café Marrakesh geniet je van een optimale en kleurrijke samensmelting van diverse muziekstijlen uit Marokko, met de Spaans/Marokkaanse gastmuzikant Hamid Ajbar.

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.

Deze avond staat geheel in het teken van Chaabi, Malhun, Sufi en Arabo- Andalusische muziek: een mix van stijlen uit de Marokkaanse muziekgeschiedenis waarin invloeden doorklinken uit de Berberse, Arabische, Afrikaanse en westerse muziek. Een aantal musici van het Marmoucha Orchestra en Hamid Ajbar gaan diverse (sub)stijlen van traditionele en moderne Marokkaanse muziekstukken presenteren.

Hamid Ajbar
Hij werd geboren in Chefchaouen in Marokko en ontdekte al op jonge leeftijd zijn muzikale talent. Hamid Ajbar won verschillende keren de nationale prijs voor Andalusische zang en daar zit ook zijn specialiteit, maar voor deze avond zal Ajbar verschillende liederen zingen uit Marokko. 

Over Café Marrakesh
Café Marrakesh is voor iedereen die de Marokkaanse muziek een warm hart toedraagt of er nieuwsgierig naar is. Tijdens Café Marrakesh verwelkomt Marmoucha bekende Marokkaanse sterren waar veel Nederlandse jongeren naar luisteren. Zij worden begeleid door het Marmoucha Collective, dat zich vooraf verdiept in het repertoire. 

Dit concert komt tot stand in samenwerking met ProJazz.

Uitvoerenden

Van en met Marmoucha 

Dit concert komt tot stand in samenwerking met ProJazz.