The Hague String Trio

Celebrating Women! (cd-presentatie)
za 30 okt 14:30
za 30 okt '21
14:30
  • za 30 okt '21
    14:30
    Nieuwe Kerk

The Hague String Trio presenteert haar nieuwe cd Celebrating Women!; nooit eerder opgenomen strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Het trio wil de mogelijkheid en kans grijpen hun namen en muziek uit de vergetelheid te halen en deze te vieren! 

Uitvoerenden

Van en met The Hague String Trio

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.

Het grootste werk is het indrukwekkende strijktrio van de Engelse Dame Ethel Smyth, gecomponeerd tijdens haar studiejaren in de jaren tachtig van de 19e eeuw in Leipzig. 

De andere werken zijn een charmant trio (1932) van de Australische Miriam Hyde, gecomponeerd tijdens haar studie in Londen, een suite (1925) bestaande uit vijf miniaturen van de Nederlandse componiste en violiste Emmy Frensel Wegener en een prachtige fuga (1938) geschreven door de Afro-Amerikaanse Irene Britton Smith, componiste en basisschooldocente uit Chicago. 

Op het presentatieconcert zal een selectie van de opgenomen werken gespeeld worden. Lex Bohlmeijer, radiopresentator, interviewer en journalist, bekend bij velen door zijn prachtige programma's op radio 4, zal de presentatie verzorgen. Na afloop is er gelegenheid de cd aan te schaffen en bent u van harte uitgenodigd voor een afsluitende borrel!

Let op: op dit concert is geen stapelkorting van toepassing.