Gratis lunchconcert met prijswinnaars Prinses Christina Concours 

Jorian van Nee en Thomas Prechal
ma 20 sep 12:30
ma 20 sep '21
12:30
  • ma 20 sep '21
    12:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Na bijna 2 jaar beginnen de gratis lunchconcerten weer! Kom luisteren naar muziek van laureaten van het Prinses Christina Concours. Je applaus is belangrijk voor deze jonge talentvolle winnaars. 

Tot en met eind van het jaar organiseert het Prinses Christina Concours wekelijks een gratis lunchconcert in de Nieuwe Kerk. Op 20 september spelen Jorian van Nee en Thomas Prechal. Jorian van Nee (piano, 22 jaar) won in 2013 een eerste prijs op het Klassiek Concours en won later ook het Compositie Concours. Hij speelt een aantal stukken uit 'Kinderszenen', een werk van hemzelf. Daarna speelt hij samen met Thomas Prechal (cello, 16 jaar) een door hem zelf geschreven compositie voor cello en piano en een stuk van Schumann voor cello en piano. Thomas Prechal won een eerste prijs op het Klassiek Concours in 2021.

Hun optreden is onderdeel van het talentontwikkelingstraject dat het Prinses Christina Concours aan winnaars van de concoursen biedt. Podiumervaring en spelen voor een live publiek is daar een belangrijk onderdeel van. Het concert is gratis te bezoeken, start om 12:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden vooraf is verplicht. Kaarten via de website zijn daarom gratis te reserveren. 

Uitvoerenden

Jorian van Nee, piano
Thomas Prechal, cello

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Kijk voor meer info op www.christinaconcours.nl