10cc

Amare i.s.m. PAARD
vr 29 okt 20:00
vr 29 okt '21
20:00
  • vr 29 okt '21
    20:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
Zet het maar in je agenda: de legendarische band 10CC komt op 29 oktober 2021 naar Den Haag voor een concert in Amare in samenwerking met PAARD. Met hits als ‘Dreadlock Holiday’, ‘I’m Not In Love’ en ‘The Things We Do For Love’ schreven zij regelrechte muziekgeschiedenis.

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.

Zij aan zij met artiesten als David Bowie, Queen en Elton John domineerde de band hitlijsten over de hele wereld. 10CC verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen albums, en kan internationaal rekenen op lof van zowel het creatieve als het commerciële publiek. Axl Rose van Guns ’n Roses zei ooit over het tijdloze ‘I’m Not In Love’: that song messes with my life, man. It’s one of my favourite songs of all time. Ooit in 1972 in Manchester opgericht als Hotlegs, werd de band al snel omgedoopt tot het 10CC zoals we het vandaag kennen. Onder leiding van origineel lid Graham Gouldman, en met oudgedienden Paul Burgess en Rick Fenn brengt deze iconische groep de dreadlock holiday naar het nieuwe Amare.

Uitvoerenden

Van en met 10cc

Support act: Jasper Erkelens

Geboren in België. Opgegroeid in Londen. Woonachtig in Amsterdam. Jasper Erkens is amper 28 en heeft er al een rijk gevuld parcours opzitten. Hij was pas 15 toen hij zijn eerste plaat releaste. Geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde de jonge, ambitieuze Erkens zich in de kijker. Het legde hem geen windeieren. Hij speelde als jongste solo artiest ooit op Rock Werchter en veroverde een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: "Schrijf je in aan de BRIT school in Londen.” Erkens liet het zich geen twee keer zeggen en vertrok op muzikale queeste aan de andere kant van het kanaal.

Intussen woont Erkens reeds vijf jaar in Amsterdam. Hij kwam er terecht in een creatieve hub en begon songs te schrijven, zo schreef hij achter de schermen ook mee aan nummers voor Nederlandse acts zoals Lucas Hamming en Indian Askin. 2020 bracht zijn solo project terug naar de voorgrond waarvan reeds 3 singles aan het licht kwamen. Tijdens de opnames van de videoclip van Guilt Trippin' brak Erkens echter zijn voet waardoor hij enkele maanden niet meer kon wandelen. Hij nam van deze gelegenheid gebruik, sloot zichzelf op op zijn zolderkamer/homestudio in Amsterdam West en legde de laatste hand aan zijn volledig self-produced derde album 'Limbo Terminal’, release op 23 April jongstleden. 

* In het najaar van 2021 is Jasper Erkens ook meermaals te zien als support-act van 10cc's Nederlandse shows (niet alle shows) en presenteert hij zijn album op 24 november 2021 in de Melkweg te Amsterdam.