Circa _ Rite
© David Kelly

Sacre

Circa Contemporary Circus
wo 15 jun en do 16 jun
wo 15 jun ’22
en
do 16 jun ’22
  • wo 15 jun ’22
    20:15 - 21:20
    Danstheater
  • do 16 jun ’22
    20:15 - 21:20
    Danstheater

Circa uit Australië is een van 's werelds toonaangevendste gezelschappen op het gebied van modern circus. In hun werk vervaagt het verschil tussen beweging, circus, theater en dans. In Amare zie je hun visie op Stravinsky’s beroemde en baanbrekende 'Le Sacre du Printemps'. 

The mighty Circa

The Guardian

Tegenwoordig wordt 'Le Sacre du Printemps' meestal als zelfstandig stuk in de concertzaal uitgevoerd, maar oorspronkelijk schreef Stravinsky het als balletstuk voor Les Ballets Russes. In Sacre brengt het gevierde Circa uit Australië dit beroemde werk als modern circus. Sacre is niet speciaal voor kinderen gemaakt, maar zeker ook mooi voor kinderen vanaf 12 jaar.

Sacre beroert de ziel
Tien acrobaten van het Circa-ensemble brengen Stravinsky’s baanbrekende 'Le Sacre du Printemps' naar het theater. Pulserend van spanning en doordrenkt met donkere humor, onderzoekt deze onderscheidende productie van artistiek directeur Yaron Lifschitz de onderlinge verbondenheid van de mensheid, ons inherente seksuele verlangen en onze relatie met goddelijkheid. Met een doordringend lichtontwerp van Veronique Bennett en een opzwepende nieuwe compositie van Phillipe Bachman voor de eerste helft, dringt Sacre de zintuigen binnen en beroert de ziel.

Toonaangevend modern circus
Circa Contemporary Circus is een van 's werelds toonaangevendste gezelschappen op het gebied van modern circus. Sinds 2004 hebben ze vanuit Brisbane, Australië, de wereld rondgereisd – met optredens in 40 landen voor meer dan 1,5 miljoen mensen. Het gezelschap kreeg staande ovaties, lovende recensies en uitverkochte huizen op zes continenten.

Grensverleggend en toonaangevend
Circa is in staat extreme krachtige en ontroerende optredens te creëren en blijft de grenzen van de kunstvorm verleggen. Zo vervaagt het verschil tussen beweging, dans, theater en circus.

Onder leiding van circusvisionair Yaron Lifschitz heeft Circa een ensemble van uitzonderlijke, veelzijdige circusartiesten. Het gezelschap is een vaste gast op toonaangevende festivals en podia in New York, Londen, Berlijn en Montreal en speelde in de Brooklyn Academy of Music, The Barbican Centre, Les Nuits de Fourvière, Chamäleon Theatre en op grote Australische festivals.

Inleiding
Van 19:45 tot 20:00 interviewt Maaike van Langen (ex-directeur Circusstad Rotterdam) op beide avonden artistiek directeur van Circa Yaron Lifschitz op het podium van het Danstheater. De voertaal van het interview is Engels. De inleiding is gratis en aanmelding is niet nodig.

 

Van 19:45 tot 20:00 interviewt Maaike van Langen (ex-directeur Circusstad Rotterdam) artistiek directeur van Circa Yaron Lifschitz in het Danstheater.

Credits

Muziek: Philippe Bachman & Igor Stravinsky
Gezelschap: Circa Ensemble
Regie en ontwerp: Yaron Lifschitz
Kostuum ontwerp: Libby McDonnell
Techniek: Jason Organ
Producent: Danielle Kellie
Wolfgang Hoffmann / Aurora Nova Worldwide booking & coordination Yaron Lifschitz / Circa New creations & big dreams

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.