Amare for Ukraine

Benefietconcert voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne
zo 6 mrt 15:00
zo 6 mrt '22
15:00

Zondag 6 maart, 15.00 uur organiseren Amare & Friends een benefietconcert voor Oekraïne in de Concertzaal van Amare. De gehele opbrengst gaat naar Giro555, Samen in actie voor Oekraïne. Het concert is onderdeel van de landelijke campagne ♥rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land.

Met muziek en theater willen wij solidariteit tonen en een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.

Jan Zoet, algemeen directeur Stichting Amare

Amare, Residentie Orkest Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Het Nationale Theater en Nederlands Dans Theater zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Hun medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers. Om solidariteit te tonen en steun te betuigen, organiseren Amare & Friends zondag 6 maart een benefietconcert in de Concertzaal van Amare. 

Naast musici van het Residentie Orkest, studenten van het Koninklijk Conservatorium en acteurs van Het Nationale Theater treden diverse bevriende solisten uit onder meer Oekraïne op, onder anderen pianiste Anna Fedorova, celliste Maya Fridman, percussionist Konstantyn Napolov, pianiste Helena Basilova en altvioliste Hannah Strijbos. Naast muziek en verhalen uit Oekraïne staan werken op het programma van onder meer Chopin, Skoryk, Vasks, Elgar, Strootman, Fondse en Bach. Voor dit pay-as-you-like-concert bepaal je zelf wat je voor een kaartje wil betalen. De minimumprijs is vijf euro.

Nederlands Dans Theater (NDT) biedt je aan om thuis het ballet The Big Crying (2021) van associate choreograaf Marco Goecke, gedanst door NDT 2, te bekijken. Op zondag 6 maart heb je de mogelijkheid om voor 24 uur toegang te kopen tot de videovoorstelling van dit ballet. Een ticket kost €7,50. Meer doneren mag – alle opbrengsten gaan naar Giro555! Ga naar https://www.ndt.nl/hart-for-ukraine/

Bepaal zelf wat je voor een kaartje wil betalen en steun Giro555!

Uitvoerenden

Met o.a.:
Anna Fedorova, piano
Maya Fridman, cello
Konstantyn Napolov, percussie
Helena Basilova, piano
Hannah Strijbos, altviool
Anja Bihlmaier, dirigent
Jaap Spijkers, acteur
Hein van der Heijden, acteur
Nick Renzo Garcia, acteur

musici van het Residentie Orkest
studenten van het Koninklijk Conservatorium
& bevriende collega’s
acteurs van het Nationale Theater

Deze initiatieven zijn onderdeel van de landelijke campagne ♥rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land. Kun je niet bij het concert zijn maar wil je wel doneren, dan kan dat via Giro555, Samen in actie voor Oekraïne.

Jan Zoet, algemeen directeur Stichting Amare:

"Als culturele instellingen in de internationale stad van recht en vrede, Den Haag, vinden we het noodzakelijk om onze steun te betuigen aan de inwoners van Oekraïne. Met muziek en theater willen wij solidariteit tonen en een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Dit gezamenlijke benefietconcert geeft ons de mogelijkheid om de landelijke actie via Giro555 te ondersteunen.”

Een initiatief van:
Amare
Residentie Orkest
Koninklijk Conservatorium 
Het Nationale Theater
Nederlands Dans Theater