© Marco Borggreve

Above and Below the Surface

Residentie Orkest
vr 11 nov / 20:00 - 21:55
vr 11 nov ’22
20:00 - 21:55

Pure hartelijkheid en troostrijke rust. Onder en boven de oppervlakte duiken we in de rijkdom van muziek. Met een bijzonder vioolconcert en een speelse symfonie.

Programma

Fadael –  One Minute Symphony: Ananim
Brahms - Vioolconcert
Vaughan Williams - Symfonie nr. 5

Johannes Brahms bracht met zijn Vioolconcert een eerbetoon aan zijn goede vriend Joseph Joachim – grondlegger van de moderne vioolmuziek. De speelsheid van de Hongaarse volksmuziek combineren de mannen met het technisch zeer hoge niveau dat het werk van Brahms kenmerkt. Dit stuk wordt voorafgegaan door de meesterlijke Vijfde symfonie van Ralph Vaughan Williams, die bekend staat om zijn pure klanktaal.

Gastdirigent Richard Egarr deelt vanavond zijn visie op het werk van Vaughan Wiliams. De Vijfde symfonie werd gecomponeerd in 1943, richting het einde van een duistere periode. Je hoort de reflectie, de rust en de troost terug in de muziek. Violiste Antje Weithaas - een goede bekende van het Residentie Orkest - keert bovendien terug naar Den Haag. Zij deelt haar visie op Brahms fenomenale Vioolconcert – welhaast een symfonie voor viool en orkest. De twee stukken, zo samen naast elkaar, brengen het publiek licht en duisternis, speelsheid en vrede.

Onderdeel van:

Symphonic Friday

Credits

Richard Egarr - dirigent 
Antje Weithaas - viool