Mozart & Mendelssohn

Residentie Orkest
Artist in residence
vr 18 nov 20:00 - 22:10
vr 18 nov '22
20:00 - 22:10
  • vr 18 nov '22
    20:00 - 22:10
    /Archief
Onze artist in residence Yeol Eum Son staat bekend om haar weergaloze Mozartvertolkingen. Zij speelt vanavond een helder, puur stuk dat ons voorbereidt op de duizelingwekkende Eerste symfonie van Mendelssohn.

Programma

Anja Bihlmaier - dirigent
Yeol Eum Son - piano

Dallapiccola Piccola - musica notturna
Mozart - Pianoconcert nr. 20
Webern - Langsamer Satz
Mendelssohn - Symfonie nr. 1

Virtuositeit, energie en diepgang in duizelingwekkende concerten, onder meer van de twee wonderkinderen Mendelssohn en Mozart.

Van de eerste klinkt een romantisch werk dat hij op vijftienjarige leeftijd schreef: de Eerste symfonie. We horen ook Dallapiccola en Webern die, met twee fascinerende, veel te weinig uitgevoerde composities, onze oren openen voor het meeslepende Pianoconcert van Mozart.

Met de uitvoering van Mendelssohns Eerste nodigt dirigent Anja Bihlmaier haar grote liefde uit in Den Haag. Dit vroege werk wordt voorafgegaan door het Pianoconcert nr. 20, inspirerend neergezet door solist Yeol Eum Son, artist in residence. Zij staat bekend om haar sprankelende, heldere Mozartvertolkingen – wij kunnen haar niet in huis halen zonder dat zij een pianoconcert van hem speelt. Haar touche en klank is zo puur, vrij en zonder ego; perfect voor een van de grootste (en meest dramatische) werken ooit geschreven door deze Weense meester.