Ontmoeting in Italië

Residentie Orkest
Een avond vol romantiek
vr 9 dec 20:00
vr 9 dec '22
20:00
  • vr 9 dec '22
    20:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

De Italiaanse dirigent Valentina Peleggi nodigt je uit op reis naar Italië. Het belooft een romantische avond te worden, met Puccini, Grieg en Prokofjev.

Programma

Valentina Peleggi - dirigent
Joyce Yang - piano
Puccini - Preludio sinfonico
Grieg - Pianoconcert
Prokofjev - Delen uit ‘Romeo en Julia’

Een avond vol Italiaanse verfijning, temperament, en goed… het nodige drama.

Dirigent Valentina Peleggi neemt uit haar geboorteland het Preludio Sinfonico van operacomponist Giacomo Puccini mee. Vol complexe harmonieën, romantiek en inventiviteit.

Romantisch blijft het, met Edvard Grieg, die de partituur van het Pianoconcert in Rome aan Liszt meegaf. Deze ontmoeting was ‘van oneindige betekenis’ zei Grieg daar zelf over.

Tot slot: Romeo en Julia van Prokovjev. Een liefde die niet mocht zijn.

Vrolijkheid gecombineerd met klaaglijkheid en passie is wat je deze avond mee naar huis neemt. Verlichting van het hart, gesmoorde liefdesverklaringen en dramatische eindes. De Italiaanse vertelgeschiedenis combineert met gemak diepe wijsheden met jeugdig bravoure.

Het is op het lijf geschreven van Peleggi, die met dit veelzijdige repertoire debuteert bij het Residentie Orkest. Je hoort bovendien Joyce Yang aan de piano, vanavond voor het eerst bij het Residentie Orkest. Deze Emmygenomineerde, internationaal erkende pianist staat bekend om haar gevoelige, poëtische interpretaties.