Nieuwjaarsconcert: An American New Year

Residentie Orkest
An American New Year
vr 6 jan / 20:00 - 21:50
vr 6 jan ’23
20:00 - 21:50
We openen het nieuwe jaar in feestelijke Amerikaanse stijl: champagne, muzikaal vuurwerk en veelzijdigheid. De perfecte inspiratie voor een sprankelend 2023.

Programma

Andrew Grams - dirigent
Yeol Eum Son - piano

One Minute Symphony
Bernstein - Symphonic Dances uit ‘West Side Story’
Gershwin - Rhapsody in blue
Gershwin - I got rhythm
Copland - Four Dance Episodes uit ‘Rodeo’

Vuurwerk, oliebollen en champagne. Om het nieuwe jaar passend in te luiden, vieren we met het Residentie Orkest een groots, spectaculair feest op het podium. Uitbundig, zoals de Amerikanen dat doen.

Hiervoor brengt dirigent Andrew Grams, een geliefde gast bij ons orkest, groots repertoire uit Amerika mee, met werk van Leonard Bernstein, George Gershwin en Aaron Copland. Het werk van deze Amerikaanse componisten staat bekend om hun veelzijdigheid en het omarmen van vooruitgang, nieuwe muziekstijlen en vermaak.

Entertainment, maar met uitgediepte klassieke kennis en kunde van muziek waarin ze uitstapjes naar musicals, jazz en het wilde westen niet schuwen. Gastdirigent Grams brengt hiervoor zijn opgewekte energie en eclectische achtergrond mee. Hij ontmoet in onze Concertzaal in Amare artist in residence Yeol Eum Son, die met fenomenaal pianospel je verbeeldingskracht helpt aanwakkeren. Een prachtig begin van 2023.