Breath of Life

Residentie Orkest
vr 20 jan - zo 22 jan
vr 20 jan '23
-
zo 22 jan '23
 • vr 20 jan '23
  20:00
  Amare, Den Haag
  Concertzaal
 • zo 22 jan '23
  14:15
  Amare, Den Haag
  Concertzaal
Een concert in het teken van levenslucht: de deur naar een nieuw begin. Dat horen we in nieuw werk van Henderickx, maar ook Mozart en Schumann hadden deze wijsheid in pacht.

Programma

Anja Bihlmaier - dirigent
Annelien van Wauwe - klarinet

Mozart - Ouverture ‘Die Zauberflöte’
Henderickx - Klarinetconcert ‘Sutra’ (Nederlandse première)
Schumann - Symfonie nr. 2

Zonder lucht geen leven, zonder adem geen ruimte. Daarom een avond waarin het Residentie Orkest aandacht besteedt aan de levenslucht.

Zo horen we eerst Tamino’s toverfluit uit Mozarts Die Zauberflöte. Hierop volgt de Nederlandse première van Sutra – een klarinetconcert geïnspireerd op meditatie, yoga, filosofie en de adem. Dit klarinetconcert van de Vlaamse componist Wim Henderickx schreef hij speciaal voor de solist van de avond: Annelien van Wauwe die in de meditatieve sferen duikt. 

Het is geen wonder dat we in een avond die in het teken staat van de oerkracht van de adem afsluiten met een werk van Robert Schumann. De Duitse componist werd geplaagd door depressies en een slechte gezondheid, waaronder oorsuizen. In de opbeurende toon van de Tweede horen we daarom een triomf terug: hoop en nieuwe energie overwinnen het pessimisme.

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest is het orkest van, voor, in, en vanuit Den Haag. Gevestigd in Amare Den Haag.