© Wouter Vellekoop

Dvořák & Tsjaikovski

Residentie Orkest
Een romantische stedentrip
wo 19 apr 20:15 - 21:45
wo 19 apr '23
20:15 - 21:45
  • wo 19 apr '23
    20:15 - 21:45
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Muziek kan ons overal naartoe verplaatsen. Ga mee op een romantische stedentrip op de woensdagavond, en wel naar Rome en New York.

Programma

Wouter Vossen viool
Gerard Spronk viool 
Hannah Strijbos altviool
Elisabeth Runge altviool
Gideon den Herder cello
Tom van Lent cello

Dvořák Strijkkwintet nr. 3
Tsjaikovski La souvenir de Florence

De akoestiek van de Nieuwe Kerk brengt de kwaliteiten van ons strijkorkest optimaal ten gehore. Meeslepende klanken die ons, allereerst, meenemen naar de Verenigde Staten van 1893. Dvořák schreef daar zijn magnifieke Derde strijkkwintet in de tijd dat hij werkzaam was in New York. 

Je hoort de levendigheid van de stad, toen al een metropool vol hoop en kans, terug in zijn schrijven doorspekt met het typische Boheemse van Dvořák. Misschien ervaar je zelfs wel wat van de feestelijke romantiek die de componist erin verwerkte.

Wouter Vossen, sinds 2018 concertmeester bij het Residentie Orkest, leidt de muzikale reis verder. Dit keer wat dichter bij huis, met Souvenir de Florence. Geschreven tijdens een bezoek aan de stad door de Russische grootheid Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, die geïnspireerd raakte door de culturele rijkdom van de stad. In dit wereldberoemde strijksextet zijn daarnaast Russische volksmuziekinvloeden terug te horen, met een kenmerkende, folkloristische lichtvoetigheid in ritme en toon.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.