Breakin' Convention Goes NL

do 21 okt 19:30
do 21 okt '21
19:30
  • do 21 okt '21
    19:30
    Danstheater

Wie van hiphop en breakdance houdt mag het Londense Breakin’ Convention niet missen. Dit sprankelende, spetterende en baanbrekende hiphopfestival uit Londen komt voor het eerst naar Nederland. 
Extra tickets van € 10,- voor iedereen onder de 27 beschikbaar!


Programma

Soweto Skeleton Movers (Zuid-Afrika)

De Soweto Skeleton Movers, afkomstig uit de meest beroemde township van Zuid-Afrika, hebben hun eigen draai aan de pantsula (Zuid-Afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden. 

Kinetic Art (Japan)

Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortion, gevormd als danspaar.  

Introducing: Joseph Tonga- (Verenigd Koninkrijk)

In BORN TO PROTEST gebruiken vier krachtige performers hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om schadelijke denkbeelden over zwarte lichamen te ontkrachten. Beelden van intimidatie, gevaar en isolement onthullen karaktertrekken rond fragiliteit, kwetsbaarheid en de constante strijd om jezelf te bewijzen. Het stuk is onderdeel van Joseph's trilogie, waar hij de noodzaak ziet om zwarte excellentie te benadrukken en raciale stigma's rond zwarte cultuur uit te dagen.

Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur!
Breakin’ Convention oogt wereldwijd succes op festivals en met hun internationale theatertournee’s. Ze werken dan ook met de meest innovatieve en inspirerende artiesten, vanuit de hele wereld en van om de hoek. Voor het programma in Amare staan drie internationale en twee Nederlandse acts op het programma. 

De voorstelling is ook voor jongeren geschikt, maar wel boven de 8 jaar.

EXTRA PROGRAMMA

Breakdance Battle

'sMiddags kan je al helemaal in de stemming van de voorstelling komen met de Breakdance Battle door het Haags Hiphop Centrum.  Je kan dit event grats bezoeken met de corona app. Lees hier meer over een veilig theaterbezoek.

Breakdance Battle
Kunstenplein in Amare | 15.00- 19.00 uur

Hiphopband Kay Slice na afloop in de foyer

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.