Raw are the roots

NDT 1
do 11 mei - za 3 jun
do 11 mei '23
-
za 3 jun '23

Raw are the roots presenteert twee bijzondere wereldpremières van internationaal geprezen kunstenaars Felix Landerer, én choregrafenduo Sharon Eyal & Gai Behar.

Programma

Felix Landerer Wereldpremière
Sharon Eyal & Gai Behar Wereldpremière

Felix Landerer
Met zijn innemende en originele manier om beweging uit het menselijk lichaam te houwen, blijft Landerer een naam om in de gaten te houden, schreef Dance Europe in 2012 over Felix Landerer. Tien jaar later wordt Landerer nog steeds geprezen om zijn virtuoze en organische bewegingstaal. Met een toon die reflecteert op de menselijke conditie, creëert Landerer poëtische composities die geworteld zijn in verzet en veerkracht en gevormd worden door helderheid en intentie. Over zijn creatieve proces vertelt de choreograaf: "Het begint met een gevoel van creatieve vrijheid (...) wat "rationeler wordt zodra het brein op zoek gaat naar dramaturgische helderheid en alles in een kader begint te plaatsen. Het is mooi om te zien dat het materiaal al zoveel informatie bevat, simpelweg omdat het is geïnspireerd op een bepaald idee of onderwerp."

Landerer maakte werken voor verschillende internationale dansgezelschappen. Zijn gezelschap LANDERER&COMPANY ontving in 2017 de Stadtkulturpreis Hannover voor outstanding civic engagement in kunst en cultuur. In seizoen 2018-2019 creëerde de choreograaf The whys and wherefores are elusive voor NDT 2. Dit nieuwe werk wordt Landerers debuutcreatie voor NDT 1.

Sharon Eyal & Gai Behar
In de afgelopen tien jaar hebben Sharon Eyal & Gai Behar een essentiële stem gevormd binnen het repertoire van NDT. Met werk dat gekenmerkt wordt door een krachtige sensualiteit en kwetsbaarheid, fascineert het duo zijn publiek met een wereld die ze zelf hebben gecreëerd, een wereld die vooropgezette noties over beweging en de expressie van het lichaam tart.

"Voor mij is dans primitief, het gaat over vreugde", zegt Eyal. "Als ik een idee heb, voelt het alsof het er altijd al was, en ook alsof het er nooit is geweest. Elk werk is een voortzetting van het vorige en biedt een unieke kans om steeds dieper te gaan."

Eyal & Behar leiden sinds 2013 hun gezelschap L-E-V en creëerden voor NDT verschillende wereldpremières, zoals Salt Womb (2016) dat in 2016 werd bekroond met een Zwaan voor 'Beste Dansproductie'. Na zeven jaar is NDT verheugd om opnieuw samen te werken met Eyal & Behar en ons publiek hun frisse kijk op dans te brengen."

Livestream 
Beleef twee wereldpremières van Felix Landerer en choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar vanaf jouw bank! Alleen op donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei biedt NDT de mogelijkheid om Raw are the roots online te bekijken in Digitaal Theater.  Een unieke kans als je niet in staat bent de voorstelling in het theater te bekijken of als je de voorstelling nóg eens wil beleven. Koop jouw livestream ticket voor een van beide dagen hier voor € 15!

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel