Feest! © De Schaapjesfabriek

Terugblik openingsweekend Amare

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Hoewel niet alle feestelijkheden van het festival doorgang vonden vanwege de coronamaatregelen, openden wij 19 t/m 21 november toch onze deuren met een aangepast introductieprogramma. Het werd een verrassend feestje vol met muziek in alle stijlen, dans, swingende hits, street art, circus en nog veel meer.

De zaterdagavond begon met het dubbelprogramma Introducing Amare, verzorgd door Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater, Fazil Say en Het Nationale Theater. Je kon kennismaken met het Danstheater én de Concertzaal met een verrassende mix van muziek en dans. Zo bracht onder andere Fazil Say zijn bijzondere pianospel ten gehore en speelde het Residentie Orkest verschillende weken onder leiding van dirigent Anja Bihlmaier. In het Danstheater bracht Romana Vrede een heuse liefdesverklaring aan het publiek en kon iedereen smullen van Bedroom Folk door Nederlands Dans Theater 1.

Daarna bouwden we een feestje met het theaterconcert 50 jaar Haage Hits. Een 60-koppig live-orkest en backing vocals van het Koninklijk Conservatorium begeleidden onder leiding van dirigent Clark Rundell een keur aan Haagse artiesten. Arrangeur en componist Martin Fondse ving zowel oude als nieuwe hits in overrompelende orkestrale arrangementen voor de bijzondere solisten van de avond: Mula B, Goldband, Tess Merlot, Emmaly Brown en Pat Smith.

Op de zondag was het familiedag met de grootste voorstelling Feest!. En een feestje werd het, met al die mensen op het podium. Het humoristische duo George Tobal en Eran Ben-Michaël zorgde voor de nodige grappen. Je kon genieten van het ontroerend mooie The Big Crying van het Nederlands Dans Theater, van de circusartiesten van de Tea Time Company samen met het Residentie Orkest, van een duet met hiphopdanser Redo en van de toppers van morgen tijdens de programma's van het Koninklijk Conservatorium.

Bekijk hieronder de foto's (swipe naar rechts om ze allemaal te bekijken):