Amare in het nieuws

© Carlijn Stortelder

Sinds de start van onze tweede introductiecampagne en in aanloop naar het Open Huis, werd er in augustus volop over Amare gepraat en geschreven. Hieronder zetten we een aantal artikelen voor je op een rijtje.

NPO Radio 4
11 augustus 2021
Nieuwe cultuurcomplex Amare mag bijna open voor publiek
Het nieuwe cultuurcomplex in hartje Den Haag ontvangt over een kleine maand voor het eerst publiek. Het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Conservatorium verhuizen naar Amare. Directeur Jan Zoet kan niet wachten.
Luister naar het radiofragment

Indebuurt.nl
17 augustus 2021
Fotoserie: binnenkijken in theatergebouw Amare

Het is bijna zover, na 5 jaar is cultureelcentrum Amare aan het Spui bijna klaar. Wij mochten vandaag al even binnenkijken. Over de bouwplaats, via de artiesteningang, kwamen we het immense gebouw binnen.
Lees het artikel

AD Haagsche Courant
18 augustus 2021
Wordt dit de 'hangplek voor alle Hagenaars'?
Het nieuwe cultuurcentrum Amare wil uitgroeien tot ‘hangplek voor alle Hagenaars’. Als het gebouw begin september de deuren opent kunnen bezoekers maar ook passanten er dagelijks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor tal van gratis activiteiten. ,,Van klassieke muziek tot tai chi”, zegt directeur Jan Zoet van Amare.
Lees het artikel

AD Haagsche Courant
18 augustus 2021
Plek waar iedereen zich thuis kan voelen
In het derde weekeinde van november moet het gebeuren: het langverwachte openingsfestival van Amare. Volgende maand begint het nieuwe huis voor podiumkunsten aan het Spui al met proefdraaien. ,,We willen een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt, zeven dagen per week van negen uur ’s ochtends tot middernacht”, zegt directeur Jan Zoet.
Lees het artikel

De Posthoorn
13 augustus 2021
Metershoge pop speelt centrale rol bij opening Amare
De officiële opening van 19 tot en met 21 november van het nieuwe kunstgebouw Amare belooft een spektakel te worden. Speciale gast is de metershoge pop, Little Amal.
Lees het artikel

NRC Handelsblad
23 augustus 2021
Haagse chef-dirigent Anja Bihlmaier: 'Ik ben zo'n type dat vindt dat je alles moet doen, en ook nog goed'
De Duitse Anja Bihlmaier (42) start zaterdag als de nieuwe chef-dirigent van het Residentie Orkest Den Haag. Voor Bihlmaier is het haar eerste chefschap, voor het orkest is zij de eerste vrouwelijke chef.
Lees het artikel