Doneer direct

Wilt u graag bijdragen aan Amare? Doneer snel en gemakkelijk online. U kunt zelf bepalen welk bedrag u geeft. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Wij zijn u enorm dankbaar voor uw betrokkenheid en steun!

Tikkie

Doneer eenmalig een bedrag aan Amare en bepaal zelf het bedrag via Tikkie. Met uw bijdrage steunt u ons direct. 

➤ Naar Tikkie

Bankoverschrijving

Doet u liever zelf rechtstreeks een bankoverschrijving? U kunt uw donatie overmaken naar:

Bankrekeningnummer NL32 RABO 0329 1585 03
T.n.v. Stichting Podium van de Stad
O.v.v. eenmalige donatie
Als u uw e-mailadres vermeldt, sturen wij u een bedankje.

 

Bijdragen en donaties aan Amare komen ten goede aan ‘Stichting Podium van de Stad’. Deze stichting werft financiële giften voor Amare en staat geregistreerd als culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). Het doel van Stichting Podium van de Stad is het (financieel) ondersteunen van Stichting Amare. Het vermogen van de Stichting wordt aangewend ter ondersteuning van Amare ten behoeve van bijzondere projecten.

Fiscale voordelen

Een ANBI is vrijgesteld van schenkbelasting. Steun aan Amare kan hierdoor fiscaal gezien gunstig zijn. U ontvangt dus belastingvoordeel over uw gift. Deze is aftrekbaar van uw inkomsten- of vennootschapsbelastingen.

Als particuliere begunstiger krijgt u aftrek in uw aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel aftrek u krijgt, is afhankelijk van het soort gift. Een gift aan een culturele ANBI mag u altijd met 25% verhogen. Dit betekent dat u 125% van uw schenking mag aftrekken van uw belastbaar inkomen, met een maximale verhoging van € 1.250. De extra aftrek geldt voor periodieke giften én voor gewone giften.

Gewone gift
Bij een gewone gift gelden een drempel- en maximumbedrag dat u mag aftrekken van uw inkomstenbelasting. De drempel is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van € 60, en als maximum mag u 10% van uw drempelinkomen aftrekken. 

Periodieke gift
Om meer fiscaal voordeel te ontvangen, zonder drempel- of maximumbedrag, kunnen donaties worden vastgelegd in een periodieke schenkingsovereenkomst. Hierin legt u voor minimaal vijf jaar vast dat u een bepaald bedrag per jaar schenkt. Deze schenking mag u jaarlijks volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting.

➤ Gebruik de rekentool op ANBIgift.nl