De première van stadsopera Maduro

© De Schaapjesfabriek

Op donderdag 1 september kwam de geschiedenis van oorlogsheld George Maduro tot leven tijdens de première van stadsopera Maduro. 

Honderd zangers, de musici van het Residentie Orkest, de dansers van De Dutch Don’t Dance Division en een cast bestaande uit onder andere Alexander de Jong, Doris Baaten en Marlies Ruigrok hebben samen een daverende eerste voorstelling neergezet.

Maduro vertelt het verhaal van de Joodse verzetsheld George Maduro, zijn leven, zijn ongelukkige liefde, zijn heldendom en zijn tragische dood, vervlochten met het verhaal over het ontstaan van Madurodam, het monument waarmee we hem nog altijd herdenken.

De première vond plaats in een uitverkocht Danstheater. Tijdens de première waren de nabestaanden van George Maduro aanwezig en verschillende hoogwaardigheidsbekleders waaronder de ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en wethouder Mobiliteit en Cultuur Robert van Asten.  

In seizoen 22/23 in Amare:

Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory

Een onweerstaanbare musical

wo 12 okt '22 - zo 16 okt '22
KNOCK-OUT

KNOCK-OUT

ISH & Jakop Ahlbom

za 12 nov '22 - zo 13 nov '22
  • no Dutch required
A Christmas Carol (6+)

A Christmas Carol (6+)

De Dutch Don't Dance Division, Residentie Orkest en Amare

zo 25 dec '22 - do 29 dec '22
  • no Dutch required
  • Amare Friends-korting

Meer verhalen van Amare:

Making of: Maduro afl. #2

In de stadsopera Maduro komen zang, dans en spel samen. In de tweede aflevering van de 'Making of' spreken we met acteurs Doris Baaten en Alexander de Jong en artistiek leider van De Dutch Don't Dance Division Thom Stuart. 

Maduro: over de voorstelling

Alles over de stadsopera Maduro: van het levensverhaal van de oorlogsheld tot aan een overzicht van de mensen die betrokken zijn bij de productie. 

Making of: Maduro afl. #1

Bij de stadsopera Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken. In de 'Making Of' nemen we een kijkje bij de koorrepetities en spreken we regisseur Jeroen Lopes Cardozo.