Terugblik Amare for Ukraine

© Wouter Vellekoop

Zondag 6 maart organiseerden Amare & Friends een benefietconcert voor Oekraïne in de Concertzaal van Amare. We waren ontroerd dat zoveel mensen hun steentje wilden bijdragen aan deze middag. De gehele opbrengst ging naar Giro555, Samen in actie voor Oekraïne.

Amare, Residentie Orkest Den Haag, Koninklijk Conservatorium, Het Nationale Theater en Nederlands Dans Theater zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en steun te betuigen, organiseerden Amare & Friends zondagmiddag 6 maart een benefietconcert in de Concertzaal van Amare. 

Het was een bijzondere en ontroerende middag vol muziek en theater. Naast musici van het Residentie Orkest, studenten van het Koninklijk Conservatorium en acteurs van Het Nationale Theater traden diverse bevriende solisten uit onder meer Oekraïne op, onder anderen pianiste Anna Fedorova, celliste Maya Fridman, percussionist Konstantyn Napolov, pianiste Helena Basilova en altvioliste Hannah Strijbos. Naast muziek en verhalen uit Oekraïne stonden werken op het programma van onder meer Chopin, Skoryk, Vasks, Elgar, Strootman, Fondse en Bach.

Voor dit pay-as-you-like-concert bepaalde je zelf wat je voor een kaartje wilde betalen. Alle opbrengsten, ruim € 43.660, zijn overgemaakt naar Giro 555, Samen in actie voor Oekraine. Het concert was onderdeel van de landelijke campagne ♥rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land.

Bekijk hieronder de slideshow.

Fotografie: © Wouter Vellekoop

Meer Amare Stories: