© Patrick Allen

Es ist ein Ros' entsprungen

The Gesualdo Six
zo 18 dec 15:00 - 16:45
zo 18 dec '22
15:00 - 16:45
  • zo 18 dec '22
    15:00 - 16:45
    Nieuwe Kerk, Den Haag

We hielden onze adem in. Bij een korte presentatie van zes Engelse zangers in 2017 wisten we niet wat we hoorden. Een uitstekend gecultiveerde ensembleklank, duidelijk zangers op weg naar het hoogste niveau. Vijf jaar later zingen ze een adembenemend mooi kerstprogramma in de Nieuwe Kerk - een must voor iedere Oude Muziekliefhebber.

Programma

Een kerstprogramma met werken van Orlando di Lassus, William Byrd, Michael Praetorius, Thomas Tallis, Hans Leo Hassler en Jacob Handl.

Uitvoerenden

The Gesualdo Six

In 2014 werd The Gesualdo Six opgericht voor een uitvoering van Gesualdo's Tenebrae Responsories in de kapel van Trinity College in Cambridge. Al snel vonden ze hun draai samen en onder leiding van Owain Park bouwden de zangers hun gezamenlijke passie voor ensemblezang uit, voor de meesten een logisch vervolg op hun jaren als chorister in Engelse kerken en kathedralen. We bleven hen in de gaten houden, en nu doet zich eindelijk de gelegenheid voor om hen naar Den Haag te halen. Speciaal voor Musica Antica stelden de jonge musici een programma samen met Italiaanse, Duitse en natuurlijk Engelse kerstmuziek.