© Priska Ketterer

Marco Beasley & Stefano Rocco

Een levensreis in muziek
zo 28 mei 16:00
zo 28 mei '23
16:00
  • zo 28 mei '23
    16:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Van Italië naar Engeland en weer terug: in een van zijn persoonlijkste concertprogramma’s ooit gaat Marco Beasley op zoek naar zijn eigen muzikale wortels. Metgezel in dit avontuur is snarentovenaar Stefano Rocco, met wie Beasley al tijdens zijn studententijd in Bologna musiceerde. De muzikale tocht strekt van Pierre Guédron tot Nick Drake, met tussenstops bij componisten als Claudio Monteverdi en Henry Purcell.

Programma

Bartolomeo Tromboncino  - Poi che volse la mia stella
Henry Purcell - A Scotch tune
Ivano Fossati - Mio fratello che guardi il mondo
Anoniem 17de eeuw -  Vuestros ojos
Turlough O’Carolan - Blind Mary
Steve Winwood - John Barleycorn
Ludovico Fogliano - La zotta
Pierre Guédron - Si le parler et le silence 
Anoniem 15de/16de eeuw - Pase el agoa, ma Julieta
Francesco Corbetta - Chiacona per la chitarra spagnola
Pino Daniele - Cammina cammina
John Dowland - When Phoebus first
Tarquinio Merula - Folle è ben
Claudio Monteverdi - Ecco di dolci raggi - Io, che armato
Nick Drake - Horn & River Man

 

 

Marco Beasley studeerde theater- en muziekwetenschappen aan de Universiteit van Bologna, waar hij zich verdiepte in het ‘recitar cantando’ (zingend spreken) en de geestelijke en wereldlijke polyfonie. Zangles volgde hij bij de legendarische Amerikaanse mezzosopraan Cathy Berberian, waarna hij een eigen techniek ontwikkelde die zijn stem uitermate natuurlijk laat klinken. Met zijn revolutionaire stemgeluid en charismatische voorkomen groeide de Italiaanse tenor in korte tijd uit tot een van de populairste en meest bekroonde sterren binnen de klassieke muziek. 

Stefano Rocco studeerde renaissanceluit aan het conservatorium van Verona en behaalde een graad in de musicologie aan de Universiteit van Bologna. Als stichtend lid van de innovatieve Italiaanse oudemuziekgroep Accordone treedt hij regelmatig op met de gevierde tenor en stemacteur Marco Beasley. Rocco heeft verschillende albums opgenomen op grote labels als Alpha, Sky Classica, ARCANA en Tactus.

Uitvoerenden

Marco Beasley - tenor
Stefano Rocco aartsluit - barokgitaar